© 2024 Simpson.dk - Oils by Simpson - Endoca CBD urter og plantebasereret kropspleje. All rights reserved
Søg
Close this search box.

CANNABINOIDER FINDES NATURLIGT I BRYSTMÆLK

Fordi at cannabinoider er et centralt grundstof i vores immunsystem, kan man hævde, at vi alle har cannabis i kroppen. Det er vist kun de færreste som ved, at der findes helt naturlige cannabinoider i brystmælk. Tilbage i 1970’erne blev det påvist, at cannabinoider var direkte involveret i kemiske processer relateret til spisning og appetit.

CANNABINOIDER I BRYSTMÆLK

Derfra tog det så hele 30 år for, at cannabinoider også blev påvist i kvæg og brystmælk. Denne grundforskning viser sig stadig at være en vigtig opdagelse i forhold til, hvordan vi mennesker udvikler vores immunforsvar.  For cannabinoider spiller en vigtig rolle, siden de både nulstiller, vækker og booster immunsystemet.

CANNABIS ER EN DEL AF MENNESKETS EGET DNA

Første gang et menneske får aktive cannabinoider er fra brystmælk, når en mor ammer sit barn. Især den første modermælk er meget tyk og indeholder flest cannabinoider. Disse booster både babyens immunsystem og stimulerer vores cannabinoide receptorer (CB1 og CB2). Dette betyder også, at menneskets endocannabinoide-system er en grundlæggende faktor for selve udviklingen af ​​nyfødtes appetit, efter de først har lært at spise.

Ifølge resultater fra flere videnskabelige undersøgelser indeholder menneskets modermælk de samme naturlige cannabinoider som der findes i cannabis. Cellemembraner i menneskets egen krop er således naturligt udstyret med cannabinoide receptorer. Der findes to typer af cannabinoide-receptorer i kroppen: CB1 som findes i hjernen – samt CB2 som findes i immunsystemet og i hele resten af ​​kroppen. Begge disse receptorer typer reagerer på positivt på cannabinoider. Uanset om cannabinoiderne kommer fra modermælk til børn eller direkte fra cannabisplanten selv.

#image_title

CANNABINOIDER STIMULERER OGSÅ SOCIALE EGENSKABER

Hvis det ikke var for disse cannabinoider i brystmælk, så ville nyfødte børn fx ikke vide, hvor meget de skulle spise. Og de ville sandsynligvis heller ikke have noget ønske om at spise, hvilket kunne resultere i både underernæring og død. Nyfødte børn der ammes, får således rigeligt med cannabinoider i naturlige doser. Dette stimulerer deres sult, og fremmer deres generelle vækst og udvikling.

Dr. Melanie Dreher studerede kvinder, der benyttede cannabis under deres graviditet og studerede derefter babyerne et år efter fødslen. Hun fandt ud af, at babyer fra de mødre som havde indtaget cannabis på daglig basis under deres graviditet havde ting til fælles: De fik øjenkontakt hurtigerere, de socialiserede bedre og havde lettere ved at engagere sig i omgivelserne.

CANNABINOIDER BEROLIGER BABYER

Observationer af hvordan babyer agerer efter at have fået brystmælk viser, at de udviser klassiske positive symptomer på brug af cannabinoider. Foruden den væsentlige funktion at stimulere en spædbarns appetit hjælper cannabinoider helt basalt med at berolige babyen. Så ja, vi kan godt sige, at vi alle helt basalt er opvokset på cannabis.

Hvis du vil vide mere om kroppens eget endocannabinoide system, så læs mere her https://simpson.dk/kroppens-endocannabinoide-system/

Kilder:

The endocannabinoid-CB1 receptor system in pre- and postnatal life https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0014299904007423?via%3Dihub

Cannabinoids in breast milk. https://www.kalapa-clinic.com/en/cannabinoids-in-breast-milk/

Study Confirms Cannabinoids Occur Naturally In Human Breast Milk https://www.yournaturalhealthcare.com/2019/10/07/study-confirms-cannabinoids-occur-naturally-in-human-breast-milk/

Cannabis and endocannabinoid modulators: Therapeutic promises and challenges

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2544377/

Share

Har du spørgsmål?

Vi er klar til at hjælpe dig – kom i kontakt med os per telefon, chat eller e-mail – Klik på kontakt os for mere information derom